ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ / ΑΛΛΑΓΕΣ / ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που περιγράφονται σε αυτήν την πολιτική ισχύουν για όλα τα προϊόντα που αγοράζονται από το ηλεκτρονικό κατάστημα μας κατάστημα στην Ελλάδα μέσα από το διαδίκτυο στον ιστότοπο  www.virginiavildiridi.gr .  Επιστροφές/Αλλαγές/Ακυρώσεις που δεν πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις μας δεν θα γίνονται και δεκτές.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟIΟΝΤΟΣ

Έχετε το δικαίωμα να μας επιστρέψετε κόσμημα – προϊόν μη ελαττωματικό που αγοράσατε και η επιστροφή να γίνει δεκτή, αν το επιστρέψετε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του, με δική σας χρέωση. Το κόσμημα –προϊόν  που επιθυμείτε να επιστρέψετε θα πρέπει να βρίσκεται καλά συσκευασμένο μέσα στη συσκευασία του, μαζί με τα έγγραφα που τα συνοδεύουν, όπως την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο, την εγγύηση κ.τ.λ., έχοντας φορεθεί μόνο για πρόβα κι όχι για χρήση, αν πρόκειται περί κοσμήματος, και επίσης στην κατάσταση που σας παραδόθηκε, ώστε να μην υποστούν φθορές κατά τη μεταφορά του γιατί αποτελούν δική σας ευθύνη μέχρι να φτάσουν στην έδρα μας. Καλό είναι να ελέγχετε το πακέτο και το περιεχόμενο του κατά την παραλαβή του και σε περίπτωση που είναι κατεστραμμένο, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα την εταιρεία μεταφοράς ώστε να αναλάβουν την ευθύνη.  Κοσμήματα που επιστρέφονται και δεν πληρούν τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις επιστροφής προϊόντων δε θα γίνονται δεκτά. Σε κάθε περίπτωση όμως, επιβαρύνεστε με τα έξοδα της αρχικής αποστολής κι επιστροφής του προϊόντος. Η επιστροφή των προϊόντων θα γίνεται στην έδρα μας, στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Μητροπόλεως 78 Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. 

Σε περίπτωση επιστροφής κάποιου μη ελαττωματικού  προϊόντος και μη αντικατάστασής του με κάποιο άλλο, η εταιρία, αφού έχει παραλάβει και ελέγξει το προϊόν που επιστέψατε και αυτό πληροί όλες τις προϋποθέσεις, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής χρημάτων εντός 20 ημερών στον τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη, υποδεικνύοντάς μας απλώς το IBAN του λογαριασμού σας και το όνομα του δικαιούχου, όπως αυτό αναφέρεται στο βιβλιάριο. Για λογούς ασφαλείας πρέπει ο δικαιούχος του αριθμού λογαριασμού να είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς για το επιστραφέν προϊόν. Από το ποσό που θα κατατεθεί στο λογαριασμό σας θα αφαιρεθούν τα έξοδα της αρχικής αποστολής της παραγγελίας σας. Σας ενημερώνουμε ότι δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων από το φυσικό μας κατάστημα. Για επιστροφές προϊόντων επικοινωνήστε μαζί μας πρωτύτερα στα τηλέφωνα: στο 2310 262009 ή αποστείλατε μας mail στο info@virginiavildiridi.gr.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Επίσης έχετε τη δυνατότητα αλλαγής μη ελαττωματικού προϊόντος – κοσμήματος εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του στέλνοντας πίσω το προϊόν – κόσμημα με δική σας χρέωση. Στη συνέχεια μπορείτε να προβείτε σε νέα παραγγελία εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών με οποιοδήποτε άλλο κόσμημα – προϊόν της αρεσκείας σας και  αντίστοιχης αξίας με το πρώτο ή και μεγαλύτερης πληρώνοντας τη χρηματική διαφορά, όπου θα αναφέρεται ότι πρόκειται περί αλλαγής και θα αναγράφεται ο αριθμός (κωδικός) της αρχικής παραγγελίας. Η εκτέλεση της νέας παραγγελίας θα πραγματοποιηθεί αφού έχουμε παραλάβει, ελέγξει το προϊόν που επιστέψατε και πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, επιβαρύνεστε με τα έξοδα επιστροφής κι αποστολής του προϊόντος που αντικαταστάθηκε. Η αλλαγή θα γίνει στην έδρα μας, στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Μητροπόλεως 78, Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Για αλλαγές προϊόντων επικοινωνήστε μαζί μας πρωτύτερα στα τηλέφωνα: στο 2310 262009 ή αποστείλατε μας mail info@virginiavildiridi.gr.

 Το δικαίωμα υπαναχώρησης  και κατ’ επέκταση επιστροφής / αλλαγής / αντικατάστασης  προϊόντων δεν μπορεί να ασκηθεί για αγαθά που κατασκευάζονται ή και μεταποιούνται σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένα για τον συγκεκριμένο καταναλωτή, όπως για παράδειγμα οι βέρες, οι οποίες κατασκευάζονται αποκλειστικά για εσάς (λ.χ. χάραξη κατόπιν δικής σας εντολής, καθοδήγησης και συμφωνίας). Αν  πωλήθηκαν περισσότερα πράγματα και μερικά μόνο είναι λάθος ή ελαττωματικά ή δεν έχουν τις συνομολογημένες ιδιότητες, το δικαίωμα επιστροφής / αλλαγής / αντικατάστασης ή υπαναχώρησης περιορίζεται μόνον σε αυτά.

Προϊόντα σε προσφορά αλλάζονται μόνο με προϊόντα προσφοράς, ενώ εποχιακά προϊόντα, όπως πασχαλινά και χριστουγεννιάτικα αλλάζονται μόνο με προϊόντα της ιδίας κατηγορίας. Σε προϊόν που αποστέλλεται ως  δώρο δεν μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων. Έχετε όμως τη δυνατότητα αλλαγής με οποιοδήποτε άλλο προϊόν της αρεσκείας σας αντίστοιχης αξίας ή και μεγαλύτερης πληρώνοντας τη χρηματική διαφορά που τυχόν προκύψει. Αναφορικά με επώνυμα προϊόντα, όπως ρολόγια κλπ., υπεύθυνες για τυχόν βλάβες είναι οι αντίστοιχες αντιπροσωπείες.

Η χρέωση για τη μεταφορά των προϊόντων σας εξαρτάται από τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σας και το βάρος των εμπορευμάτων. Εάν η παραγγελία σας αποστέλλεται σε προορισμό εντός της Ε.Ε., θα επιστραφούν όλοι οι φόροι (ΦΠΑ). Εάν η παραγγελία σας αποστέλλεται σε προορισμό εκτός της Ε.Ε., οι δασμοί και οι φόροι δεν μπορούν να επιστραφούν. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ανακτήσετε αυτά τα έξοδα επικοινωνώντας άμεσα με το τοπικό τελωνείο. Επειδή αυτή η επιλογή ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε έναν τελωνειακό διαμεσολαβητή εάν θέλετε να σας επιστραφεί το ποσό των τελωνειακών δασμών για τα επιστρεφόμενα Προϊόντα.

Η εταιρεία μας Β.Μπασιούδης – Β. Βιλδιρίδη & ΣΙΑ ΟΕ, δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής του προϊόντος κατά τη μεταφορά της επιστροφής.

Εκτός των δικαιωμάτων που παρέχονται με την πολιτική επιστροφών, αναγνωρίζονται, σε κάθε περίπτωση, όλα τα δικαιώματα που ισχύουν για τους καταναλωτές από τις ισχύουσες διατάξεις και τους νόμους σχετικά με τη σύμβαση πώλησης, καθώς και οποιοδήποτε δικαίωμα προκύπτει σε σχέση με τους όρους εγγύησης των προϊόντων.

Επαναλαμβανόμενες επιστροφές

Η εταιρεία μας με την ανωτέρω πολιτική της διευκολύνει τους πελάτες της στην επιλογή προϊόντων μέσω του e-shop , ωστόσο εάν διαπιστωθεί πάγια συμπεριφορά επιστροφής προϊόντων (κατά την αναιτιολόγητη κρίση της Εταιρείας) από συγκεκριμένους πελάτες, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να αποκλείσει την πρόσβαση του συγκεκριμένου χρήστη/πελάτη από το e-shop ή/και να αρνηθεί κάθε επόμενη συναλλαγή.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την παραγγελία των προϊόντων σας εντός 12 ωρών από την πραγματοποίηση της,  είτε τηλεφωνώντας στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2310262009 ή με e-mail στο info@virginiavildiridi.gr.

Ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί ο χρήστης μέχρι την καταχώρηση των στοιχείων του στις αντίστοιχες σελίδες πληρωμής της τράπεζας. Εάν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ο χρήστης επιθυμεί την ακύρωση της απαιτείται άμεση επικοινωνία σας με την Εταιρεία. Ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η παραγγελία, ο χρήστης θα ενημερωθεί για την διαδικασία ακύρωσης και τυχόν έξοδα (π.χ. αποστολής, αν έχει ήδη πραγματοποιηθεί). Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ακύρωσης, και ανάλογα με το στάδιο της παραγγελίας, είναι δυνατόν να ισχύσουν έξοδα αποστολής, ακόμη και αν λόγω του ύψους της ακυρωθείσας παραγγελίας δεν προβλέπονταν έξοδα. 

Ευθύνη και νόμιμη εγγύηση για ελαττώματα

Σε κάθε πώληση η ΕΤΑΙΡΙΑ υποχρεούται να παραδώσει στον καταναλωτή τα αγαθά με τις συνομολογημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα, σύμφωνα με τα άρθρα 534 επ. του Αστικού Κώδικα. Παραίτηση του καταναλωτή από την προστασία του πριν από την εμφάνιση του ελαττώματος ή της έλλειψης της συνομολογημένης ιδιότητας είναι άκυρη.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά της αν το πράγμα, κατά το χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά ελαττώματα ή στερείται τις συνομολογημένες ιδιότητες, εκτός αν ο αγοραστής κατά τη σύναψη της σύμβασης γνώριζε ότι το πράγμα δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση ή η μη ανταπόκριση οφείλεται σε υλικά που χορήγησε ο αγοραστής.

Στις περιπτώσεις ευθύνης της ΕΤΑΙΡΙΑΣ για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ’ επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, την αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες, 2. να μειώσει το τίμημα, 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Η ΕΤΑΙΡΙΑ οφείλει να πραγματοποιήσει την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. Τα παραπάνω δικαιώματα δεν ισχύουν εφόσον το ελάττωμα έχει προκληθεί από τη χρήση του Χρήστη/Πελάτη  ή από λόγους ανωτέρας βίας.

Οι αξιώσεις του καταναλωτή/αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται με την πάροδο δύο ετών.

Στην περίπτωση κατά την οποία έχετε παραλάβει ελαττωματικό προϊόν, οφείλετε να μας ενημερώσετε εγγράφως μέσω email στο: info@virginiavildiridi.gr, δηλώνοντας ποιο από τα παραπάνω δικαιώματά σας ασκείτε. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχονται προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας η κατάσταση των πωλούμενων προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο ελάττωμα πρέπει να ακολουθήσει επικοινωνία με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα αμέσως μετά την παράδοση. Μέσα σε δεκατέσσερις (14) ημερολογιακές  ημέρες από την παραπάνω έγγραφη δήλωσή σας οφείλετε να αποστείλετε το προϊόν με τον ίδιο τρόπο που το παραλάβατε και στην έδρα της εταιρίας μας. Το προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί συνοδευόμενο από όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και την απόδειξη παραλαβής.

Αν διαπιστωθεί ότι το ελάττωμα προκλήθηκε από δική σας υπαιτιότητα ή κακή χρήση ή από λόγους που δεν ανάγονται στην κατασκευή του, τότε ενημερώνεστε σχετικά από την εταιρία μας, και το προϊόν επιστρέφεται σε εσάς, με τη χρέωση του αντίστοιχου κόστος επιστροφής.

Υποχρεώσεις του πελάτη/ΧΡΗΣΤΗ Οι πελάτες/χρήστες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επιλογή του Προϊόντος και την καταλληλότητά του για τους σκοπούς του χρήστη και τα έξοδα τηλεφώνων και ταχυδρομείου για την επικοινωνία με την ΕΤΑΙΡΙΑ, εάν υπάρξουν.