Το Παρελθόν

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινάει το 1902 όταν ο προπάππους Απόστολος Βιλδιρίδης από τις 40 Εκκλησίες (Ανατολική Θράκη) ασχολείται με την χρυσοχοΐα-ωρολογοποιΐα , στην Αμερική, στην Κωνσταντινούπολη και τέλος εγκαθίσταται στην Θεσσαλονίκη.

Ο μεγαλύτερος γιός του, Αθανάσιος Βιλδιρίδης από 13ων χρονών, μαθαίνει την τέχνη της χρυσοχοΐας δίπλα του. Το 1931 ανοίγει το οικογενειακό κατάστημα στην Βενιζέλου 39 (στο Μπεζεστένι). Το όνομα του συνδέθηκε με την ποιότητα, αξιοπιστία και την τελειότητα της κατασκευής κοσμημάτων. Στα 97 του χρόνια αποσύρεται αφού προηγουμένως του απονέμεται ο τίτλος του μεγαλύτερου εν ενεργεία χρυσοχόου στην Ελλάδα.

Το Παρόν και το Μέλλον

Η μικρότερη κόρη του, Βιργινία Βιλδιρίδου (οικονομολόγος) παντρεύεται τον Βασίλη Μπασιούδη (οικονομολόγο ), ο οποίος μαθαίνει την τέχνη της πατροπαράδοτης χρυσοχοΐας και αδαμαντοδεσίας δίπλα στον πεθερό του Αθανάσιο Βιλδιρίδη από το 1971. Στην συνέχεια σπουδάζει στην Αγγλία γεμμολογία (FGΑ) και διαμαντολογία (DGA) και στην Αμερική διαμαντολογία (GIA). Δουλεύοντας σκληρά και οι δύο συνδέουν τις παραδοσιακές μεθόδους με την σύγχρονη παγκόσμια αντίληψη στον χώρο της χρυσοχοΐας. Με τις γνώσεις, την εμπειρία τους και την σχέση εμπιστοσύνης που αποκτούν με τους πελάτες ιδρύουν το 1997 την εταιρεία «Β. Μπασιούδης – Β. Βιλδιρίδη και Σια Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο « Βιργινία Βιλδιρίδη » κοσμήματα από το 1902. Καταφέρνουν έτσι να ξεχωρίσουν στον κόσμο της υψηλής χρυσοχοΐας και των πολύτιμων λίθων.

Το πάθος και η αγάπη τους για το κόσμημα περνάει στην μικρή τους κόρη Θάνη Βιλδιρίδου -Μπασιούδη ( 4η γενιά).

Η Θάνη φεύγει στην Αμερική όπου σπουδάζει: Σχέδιο, Κατασκευή Κοσμημάτων, Αδαμαντοδεσία (GIA) και στο Βέλγιο Εκτιμητής Διαμαντιών (HRD).

Επιστρέφοντας από τις σπουδές, με τις γνώσεις που αποκτά, την σκληρή δουλειά και τους σωστούς συνεργάτες, κατορθώνει σε λίγα χρόνια να κερδίσει την αποδοχή και τον σεβασμό των πελατών, δημιουργώντας ένα πολύ μοντέρνο κατάστημα και εργαστήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η φιλοσοφία μας

Συνεχίζουμε με τις ίδιες αξίες από την κληρονομιά μας που ενώνονται με καινούριες ιδέες και τεχνοτροπίες. Στιλιστική εξέλιξη, δημιουργικότητα και πάθος, μας βοηθούν να σας κατανοήσουμε και να σας προτείνουμε το ιδανικό κόσμημα που ταιριάζει στο στυλ και την προσωπικότητα σας, ώστε να υλοποιήσουμε τα όνειρα σας για κάθε μοναδική στιγμή.

Εξειδίκευση

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας « Βιργινία Βιλδιρίδη » κοσμήματα από το 1902 απέκτησε ειδικές γνώσεις σε σχολές της Αμερικής, Αγγλίας και Βελγίου.

HRD (Higher Diamond Council)

Diamond Grader and Identification (Εκτιμητής Διαμαντιών)

GIA (Gemological Institute of America)

Diamond Grader (Εκτιμητής Διαμαντιών)
Jewelry Manufacturing Arts (Κατασκευή Κοσμημάτων)
Jewelry Design (Σχεδιασμός Κοσμημάτων)
Gold and Precious Metals (Χρυσός και Πολύτιμα Μέταλλα)

FGA (Gemmological Association and Gem Testing Laboratory of Great Britain)

Gemmologist (Γεμμολόγος)

DGA (Diamonds Gemmological Association and Gem Testing Laboratory of Great Britain).

Diamantologist (Διαμαντολόγος)